Inchirieri auto in Baia Mare si in alte 40 de orase

Vreti sa inchiriati o masina in Arad? Indiferent de perioada, ne puteti contacta telefonic sau folosind formularul de contact. In plus, puteti alege masina dorita, din lista noastra, si completand formularul alaturat masinii de inchiriat, puteti plasa o rezervare.

Ce sa vizitati cu masina inchiriata in Baia Mare ?

Orasul Baia Mare, este un municipiu, resedinta a judetului Maramures avand un numar de 148 800 locuitori. Orasul este situat la poalele Muntilor Gutai, pe valea raului Sasar, intr-o arie de adapost climatic ce favorizeaza cresterea in regim natural a castanului duke (Caslama salvia) la o altitudine de 220 de metri. Atestat documentar in 1329 sub numele de "Civitas Rivuli Dominarum" (Orasul Raului Doamnelor), apoi, datorita exploatatiilor (bai) de minereuri din zona inconjuratoare, este numit Baia in 1564, pentru ca in 1585 sa fie mentionat din nou ca Baia Mare. Istoria sa poate fi descoperita strabatand orasul cu o masina de inchiriat si vizitand principalele obiective turistice. Istoria orasului Baia Mare este puternic legata de numeroasele episoade ce reflecta relatiile dintre populatia autohtona si stapanirea habsburgica, dominate de legendarul Pintea Viteazul.

In prezent, Baia Mare este principalul centru romanesc al metalurgiei neferoase, dar si un atractiv centru turistic. Principale objective turistice sunt Bastionul Macelatilor, construit in 1347; Turnul Sfantul Stefan, inalt de 50 m, cu 4 turnulete la colturi, edificat in 1445-1468, dar si Casa lui lancu de Hunedoara, cladire masiva construita in sec. XV, in care se afla Muzeul Mineralogic, cu impresionantele "flori de mina"; Catedrala Sf Treime, construita de calugari. In plus, apeland la serviciile noastre de inchirieri auto in Baia Mare, puteti vizita Turnul Sfantul Stefan construit in anii 1717-1720, in stil baroc si Muzeul Judetean, cu exponate din regiunea nord-transilvana.

Regiunea inconjuratoare orasului (vizitabila cu masina de inchiriat din Baia Mare) se ramarca prin: Apa Sarata, loc de recreere si agrement situat intr-o frumoasa padure de stejari; lacul Bodi, cu o cocheta cabana pe malul sau, inconjurat de o padure de fagi; Izvoare, statiune climatica de sporturi de lama, punct de plecare spre Cheile Tatarului (singurui defileu din Romania sapat in andezit) si spre varful Ignis, cu impunatoarele sale stanci antropomorfe; Baia Sprie, oras, Casa fezuitilor, datand din sec. XVII, Biserica Carolled, din sec. XIX, Lacul Albastru, format in 1920 prin prabusirea unei mine; Sisesti, sat, Biserica Unirii, edificata In 1890, dupe modelul Catedralei Sf. Petru din Roma; Surdesti, sat, biserica de lemn ce dateaza din 1724, avand o turla inalta de 54 m.

Cu masina de inchiriat puteti vizita si Firiza, sat, lac de acumulare cu amenajari pentru canotaj de agrement, pescuit si plimbari cu vaporase sau Chiuzbaia, sat vestit pentru confectionarea "cergilor", rezervafie fosiliferia (s-au gasit fosile de plante din pliocen).