Inchirieri auto in Craiova si in alte orase din sudul Romaniei

Acum puteti sa inchiriati o masina in Craiova de la firma noastra auto, cu livrare si predare complet gratuita. Nu uitati sa completati locul de livrare si predare corect in formularul de rezervare al masinii. Toate autoturismele noastre se livreaza curate, cu rezervorul plin, nu au insemne speciale si au o vechime de maxim 3 ani. Fiecare vehicul este dotat cu aer conditionat si radio casetofon sau CD player.

Ce sa vizitati cu masina inchiriata in orasul Craiova?

Craiova, este resedinta de judet a Doljului si are o populatie de 303 500 locuitori. Orasul este situat de-a lungul vaii Jiului, la contactul dintre regiunea de campie a Olteniei si Dealurile Amaradiei, la o altitudine maxima de 110 metri. Infrastructura rutiera va permite sa vizitati orasul si imprejurimile sale cu masina de la inchirieri auto Craiova, sau cu orice autoturism, indiferent de clasa din care face parte.

Inca din perioada neolitica, vatra orasului Craiova a fost locuita, la inceput ca asezarea daco-romana Pelendava care in sec. XVI a fost ridicata la rangul de oras si ulterior, in secolul XVIIXVIII era socotita al doilea oras al Tani Romanesti, respectiv al zonei Muntene, urmand ca in 1835 sa ocupe locul 3 (dupa Bucuresti si Ploiesti).

In prezent, mare centru urban, industrial si social-cultural (locomotive electrice si Diesel, transformatoare electrice, aparataj electric de inalta tensiune, tractoare si diverse masini si utilaje agricole, autoturisme, textile, confectii si tricotaje, produse alimentare) dar si centru cultural, avand o universitate cu facultati de profile diferite: teatre, ansambluri artistice de renume, cinematografe, statii locale de radio si televiziune, muzee, spitale si dispensare medicate). Craiova este si un atractiv centru turistic si va recomandam sa vizitati cu autoturismul de la inchirieri auto, atat orasul principal cat si principalele obiective turistice din regiunea olteneasca.

Principale objective turistice gazduiesc scoarte si chilimuri oltenesti, icoane pe sticla si pe lemn, elemente ce intra in componenta portului popular specific zonei oltenesti, ceramica .si mobilier popular, obiecte de uz casnic din gospodariile taranesti, unelte din lemn si multe altele. In Craiova puteti vizita Muzeul de Arta (la distanta de 20 de minute de centrul orasului pe jos, sau cateva minute cu masina de inchiriat) organizat pe 4 sectii, cu prezinta valoroase lucrari de arta/

Regiunea inconjuratoare poate fi vizitata facil cu masina, si include arealul Bucovat si ansamblul bisericesc din 1571-1572, monument de arhitectura de mare valoare, care pastreaza frumoase picturi din 1572, Branistea, localitate rurala, manastirea Jitianu, cladita la sfarsitul secolului XVII, reparata si extinsa in 1701, iar anexele sale refacute in sec. XIX. Nu uitati sa solicitati agentului de inchirieri auto din Craiova, o harta a Romaniei pentru a putea identifica facil punctele de interes turistic din vecinatatea orasului Craiova, si a le vizita.