Puteti sa inchiriati o masina din Botosani sau din Iasi si Suceava. Astfel puteti vizita principalele atractii turistice ale zonei, sau puteti calatorii fara a va baza pe transportul in comun (destul de problematic in aceasta regiune a Romaniei)
Orasul Botosani (municipiu, si resedinta a judetului Botosani avand un numar de 126 200 de locuitori) este situat in partea vestica a Campiei Jijiei Superioare, pe interfluviul dintre vaile Dragasani si Sitna la o altitudine de 130 m. Puteti ajunge cu masina de inchiriat in Botosani, folosind drumul E58. Vechi targ comercial in secolele trecute, Botosaniul, se inscrie ca at treilea centru economic al Moldovei in sec. XVIII, astazi fiind unul dintre principalele centre social-economice din nordul Moldovei si un atractiv centru turistic, vizitabil cu masina inchiriata din Iasi, Suceava sau Botosani.
Principale objective turistice ce pot fi vizitate (cu masina - datorita lipsei transportului in comun eficient) in oras sunt: Muzeul Judetean, instalat intr-un monument de arhitectura, dispune de valoroase exponate de ceramica pictata si figurine (zoornorfe si antropomorfe), arme, unelte de munca sau podoabe geto-dacice, monede, documente si acte ale vremii; Biserica domneasca din Botosani, monument de arhitecturii din 1551, construita din blocuri de piatra si restaurata in perioada 1910-1912; Biserica Sfantul Nicolae, inaltata in 1496 de Stefan Cel Mare si transformata in Manastirea Botosani ulterior, restaurata in 1899-1908, detinand picturi interioare deosebit de valoroase; in oral se gasesc monumente omagiale si bustul poetului Mihai Eminescu.
Regiunea inconjuratoare: puteti sa inchiriati o masina in Botosani si sa vizitati casa din Ipotesti, satul natal al marelui poet Mihai Eminescu; casa parinteasca refacuta, este amenajata ca muzeu memorial. In plus, cu autoturismul puteti ajunge in Stancesti, sat, vestigiile unei importante asezari traco-getice, care avea doua cetati de pamant cu val si sant de aparare, fiind resedinta unui ref local; Conducand spre nord, veti ajunge in Agafton, sat cu o biserica ce a facut parte din manastirea Agafton. Aici veti gasi si tabara anuala de creatie in domeniile picturii si graficii, organizata anual, reunind profesionisti romani; Padurea Baisa, in care se afla un stand cu specific culinar traditional local, dar si Vorona, sat, unde are loc anual festivalul intitulat "Serbarile padurilor".
Tot cu masina inchiriata din Botosani, puteti ajunge si vizita biserica din sec. XIX, aflata pe locul unei vechi manastiri construita in sec. XVII, unde veti gasi un biscrial ce pastreaza fragmente din picturile originare realizate in 1538. Apoi veti ajunge in Flamanzi, sat, locul de pornire a rascoalei Varanesti din 1907. Tot aici veti gasi si Cosula, biserica eclificata in 1535, cu resturi de picturi din sec. XVI, unde s-a facut si prima traducere din Herodot in limba romana (sec. XVIII).