Inchirieri auto in Cluj si in alte orase din Transilvania

Cautati o masina de inchiriat in Cluj sau in judetele invecinate? Orice masina din sistemul nostru poate fi livrata de agentii de inchirieri specializati in Cluj. Pentru detalii va invitam sa completati formularul de rezervare si va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Ce sa vizitati cu masina inchiriata in orasul Cluj?

Orasul Cluj - Napoca este un municipiu din Romania,cu o populatie de 328.000 de locuitori, amplasat in zona de la baza dealului Feleac, pe malurile Somesului Mic la o altitudine de pana la 380 de metri. Clujul are o istorie bogata, inceputa inca din perioada dacica, orasul purtand numele de Napoca, devenita muncipiu in anul 124 si temporar capitala a provinciei Dacia. Puteti comanda o masina de la inchirieri auto sunand la call-centerul nostru national. In doar cateva minute va vom confirma orice disponibilitate precum si conditiile generale de inchiriere. Daca vreti sa fiti sunat direct, puteti completa fara obligatii formularul de inchiriere online din dreptul fiecarei masini sau din sectiunea de contact.

Orasul a devenit rapid o artera importanta in circuitul comercial si ulterior turistic, fiind punctul de concentrare a artelor frumoase dar si un important centru administrativ si politic al regiunii transilvanene. Ulterior, dupa 1900 se asista la cresterea turbulentelor generate de miscarea de eliberare nationala a Transilvaniei de sub stapanirea austro-ungara, eveniment care culmineaza o data cu manifestarile de la la Marea Adunare Nationala din 1 Decembrie 1918, de la Alba Julia. Monumentele se gasesc de-a lungul arterelor rutiere principale si pot fi vizitate cu masina.

In perioada celor doua razboaie mondiale orasul a contrinuat sa se dezvolte devenind si un centru industrial, dar si socio cultural, marcat de traditiile trecute, de invatamant si cercetare stintiifica si de dezvoltarea procesului de cercetare si dezvoltare la nivel local.

Principale obiective turistice pe care le puteti vizita cu masina de inchiriat din Cluj sunt cu siguranta Bastionul Croitorilor, parte integranta si dominanta a fortificatiilor construite in sec. XV si restaurate ulterior intre anii 1627-1629, Casa Matei Corvin, unde s-a nascut Matei Corvin cel ce urma sa devina rege al Ungariei (1458-1490), si in care acum functioneaza Institutul de Arte Plastice, dar si asezamante de cult, de marca precum Biserica Sfantul Mihail, cea mai veche constructie religioasa din Cluj si cel mai de seama monument al stilului gotic, construit in aceasta perioada.

Va invitam sa vizitati odata ajunsi in Cluj, cu masina de la inchirieri auto, si Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instalat intr-o frumoasa cladire din sec. XVIII, care si in prezent poseda valoroase exponate referitoare la ocupatiile populatiei transilvanene de-a lungul timpului, piese deosebite de port popular traditional romanesc si al minoritatilor nationale precum cea maghiara, si in sectia in aer liber din padurea Hoia unde puteti gasi expuse peste o suta de gospodarii si instalatii tehnice autohtone, care dovedesc maiestria si priceperea locuitorilor din aceste parti ale Transilvaniei.