Inchirieri auto in Brasov si in alte 40 de orase

Vrei sa vezi toate masinile disponibile pentru inchiriere in Brasov? Apasa pe butonul de mai jos, alege masina dorita, si completeaza formularul de rezervare cu toate datele corecte. Te vom suna in cateva minute.

Ce sa vizitati cu masina inchiriata in Brasov?

Orasul Brasov (municipiu, resedinta a judetului Brasov) este situat la poalele masivului muntos Postavaru, in depresiunea cunoscuta comun si sub numele de Tara Barsei la o altitudine intre 550-700 m, si este strabatut de o retea de drumuri care permite accesul facil cu o masina inchiriata. Are Ia origine, asa cum atesta vestigiile arheologice ramase, o vatra de baza din perioada neolitica. Numele de "Brasov" despre care specialistii sustin ca este de origine pecenega -— vine si el sa ateste marea vechime a asezarii. Marturiile arheologice ale epocii bronzului indica prezenta unei asezari intarite, cele din perioada daco-romana atesta ca aici era o asezare bine dezvoltata, iar ceramica, specifica secolelor raspandita in multe locuri, dovedeste un grad ridicat al nivelului de viata in Brasov. Este evident, deci, ca Ia venirea colonistilor, Brasovul era o asezare bine dezvoltata, cu un incontestabil rol de convergenta social-economica regionala.

Orasul Brasov se remarca in prezent si datorita pozitiei sale la incrucisarea unor artere rutiere importante. Cel mai mare centru demografic al Transilvaniei (alaturi de Siviu), orasul avea cu sute de ani in urma, imprejurul sau un puternic zid de aparare inzestrat cu mai multe turnuri cu rol de aparare. Astazi, orasul Brasov este unul dintre cele mai mari centre urbane ale Romaniei (locul 5 in ierarhia economica), unul dintre cele mai importante centre industriale si social-economice, precum si unul dintre cele mai atractive centre turistice (biroul nostru de inchirieri de masini din Brasov va poate oferi harta turistica a orasului).

Principale obiective turistice ce pot fi vizitate cu masinile de inchiriat in Brasov: Fortificatiile vechi, din secolele XVXVI, reprezentate de Turnul Alb si Tumul Negru, Bastionul Tesatorilor (cel mai mare bastion din Romania), Poarta Ecaterina, construita in 1559, care mai pastreaza vechea stema a orasului; Casa Sfatului, construita in sec. XV, distrusa de un incendiu si refacuta in sec. XVIII in stil baroc, avand un turn inalt de 58 m (ridicat in 1528)— in prezent aici functioneaza Sectia de istorie a Muzeului Judetean; Casa Negustorilor, construita in stilul Renasterii, modificata ca forma si structura interna in secolele XVIII—XIX si restaurata in 1960 (in prezent, aici functioneaza -renumitul restaurant Cerbul Carpatin); Biserica Banolomeu, edificata in 1260 in stil gotic timpuriu, din stuf calcaros si gresie; Biserica Neagra, ridicata in perioada 1384-1477, fiind cea mai mareata constructie in stil gotic cu trei nave din Romania, are 89 m lungime si 38 m latime, un turn inalt de 65 m, cu cel mai mare clopot din tara. I s-a spus Biserica Neagra in urma unui incendiu (1689), care i-a innegrit intregul exterior. Este renumita si prin marele numar de statui, si printr-o colectie de covoare orientale vechi.